Lediga och röda dagar

29 april, 2020 0 av Emma Grimmer

Nu är man inne i perioden där lediga och röda dagar byter av varandra. Man hinner knappt få en syl i vädret på jobbet så är man antingen ledig eller så kommer det en röd dag mitt i allt.
Delvist är det skönt, man får lite gjort hemma på gården och inne. Men det blir en massa avbrott på jobbet som gör en stundvis tokig.

En snabb uppdatering om Amillo.
Jag vet inte ännu vad man ska göra med denna herre. Lite är jag inne på att låta han bo hos mamma och pappa torsdag till söndag. Sedan hos oss resten av veckan.
Men samtidigt så hänger han med i vårt tempo bara han får ta det själv.

Igår gjorde jag ett test, lite omedvetet. Jag tog en lång promenad i skogen på ca 3 timmar. Det var både efter stig och fritt inne i skogens hårda terräng. Han följde med utan några problem.
I bilen på väg hem fick han ligga fram med mig för att jag skulle kunna ha koll om han fick något anfall, släppte han inte en sekund när vi kom hem utan allt var högt kontrollerat. Inget har hänt!
Sist han fick ett anfall så gick vi en promenad i koppel på ca en timma.
Skillnaden mellan dessa två ”fall” är att ena promenaden gick han i koppel och blev styrd och andra promenaden fick han skutta fritt i sin egen takt.
Första anfallet han fick för något år sedan så gick vi en rask koppelpromenad. Andra anfallet gick hjärtat och blodet förmodligen i 110 knyck då han träffade en tik som just löpt. Det blev för mycket för honom då.
Men att gå en skogspromenad på ca 3 timmar är inget problem. Alltså jag blir inte klok…
Jag ska grotta ner mig lite mer i dehär innan jag är nöjd.

Ja annars så är valborg snart här. Vi kommer vara hemma i vår ensamhet och bara vara. Elda i ringen och hålla värmen. Vi ska hjälpa Rogers morbror att flytta så det blir nog en massa styrkeövningar i helgen.

Jag önskar dig en trevlig valborg och trevlig helg!