Ny hjälpreda

8 april, 2020 0 av Emma Grimmer

Igår beställde vi en ny hjälpreda hem som vi måste namnge. Vår tidigare tjänare heter Slartibartfast och har mer eller mindre tjänat sin tid här på jorden. Vi ska testa att han honom på övervåningen och se om han kan fortsätta något år till. Annars blir det Må återvinning för honom.
Den vi beställde nu är en lite kraftigare sak som vi förstått har en kraftigare sugförmåga, något jag saknat på Slartibartfast. Vad är det jag pratar om? Jo en ny robotdammsugare. Den vi har idag har vi haft minst 5 år och den har funkat riktigt bra. Det jag stört mig på är att den inte tar upp hundhåret när det är den typ av luftfuktighet som gör allt mer eller mindre statiskt. Det krävs så lite statiskt för att håret ska klamra sig fast på golvet, möbler, ja allt. Men denna ska vara kraftigare som i sin tur ska ta upp detta hår och damm som etsar sig fast. Ska bli intressant att se hur denna fungerar.
Den är högre än den vi har idag, men det gör mig inget. Kan jag få bort håret när den jobbat så gör det inget att den inte kommit in under elementen. Det tar vi bort med antingen Ed eller vår gamla hederliga dammsugare.

Sedan så är jag inne på dag 3 med WW. Det känns ganska så bra. Har inte kommit i fas med min träning sen jag var hemma så det blir mest promenader. Men det är bättre än inget. Maten vi lagar är god. Det är lite annorlunda än tidigare och det känns att man äter annat till middag främst. Man ska tydligen hålla sig på blå cirklar för att klara sitt dagliga mål. Hitintills har jag hållit mig inom ramen för blå cirklar och jag ska försöka hålla det där. Det som är svårt är att logga allt man äter. Ska bli intressant och slitsamt till helgen och veckan när jag är ledig.
Vid ett senare tillfälle ska jag visa mer om dom blå cirklarna.
Något jag kämpar med IBLAND är när jag sitter i bilen och kör hem, då vill jag gärna dricka eller äta något för att hålla fokus. Jag har antingen kaffe eller någon annan dryck som jag dricker eller så har jag något jag äter för att komma igång. (Blir jag minsta trött så stannar jag och sover 5-10 minuter.) Jag har sett att energi drycken Nocco är 0 poäng om man dricker endast 1 st per dag. Så nu ska jag, vid behov så klart, se vilken som är godast så jag har den istället för RedBull som jag drack innan.

Ja annars i övrigt så närmar sig Påsken. Jag har försökt hitta på något dom dagarna men ingen i resten av familjen verkar nappa på mina idéer så ja blir bara hemma och tar en dag i taget. Jag har lite ledighet som jag ska ta ut så det blir några extra dagar ledigt än dom som tillhör helgen och röda dagar.
Det kommer kanske någon Påsk uppdatering med förhoppningsvis fint väder och mycket utevistelse. Jag hoppas ni får en toppen härlig Påsk.